Wie?

Nico Vande Kerckhove werd geboren in Brugge op 10 november 1978.

Na zijn middelbare studies in Brugge behaalt hij in 2003 het diploma van Licentiaat in de Rechten aan de Universiteit van Gent. In 2004 behaalt hij ook nog het diploma in de gespecialiseerde studies van fiscaliteit.

Zijn professionele carrière start hij op de fiscale cel van het advocatenkantoor Monard – D’Hulst in Kortrijk waar hij zich voornamelijk richt op het uitvoeren van fiscale audits. In 2005 gaat hij aan de slag als jurist bij ING waar hij een helikopterview krijgt over het reilen en zeilen in de banksector (juridische verantwoordelijke kantorennet, kredietanalyse, intensive care, recovery, klantendienst, nalatenschappen, compliance, …).

Als commercieel ingestelde jurist vervoegt hij in 2006 het Private Banking team van ING West/Oost-Vlaanderen waar hij zich focust op het geven van juridisch-fiscaal advies aan particulieren en ondernemingen (vermogens- en successieplanning, optimalisaties, schenking familiale ondernemingen,...).

De voorliefde voor familiale ondernemingen brengt hem in 2011 bij V4G waar hij tal van overnames – externe overdrachten en interne familiale overdrachten –  zowel aan de zijde van koper als verkoper, succesvol begeleidt. Ook staat hij starters en groeibedrijven bij als adviseur voor het opstellen en aftoetsen van businessplannen, het geven van second opinions, in hun zoektocht naar extern kapitaal, de begeleiding bij bancaire (overname)kredieten, herstructureringen, …

Metra Consult wil op een volledig autonome en onafhankelijke manier ondernemers begeleiden bij de opstart, de groei en de overdracht van hun familiale onderneming. 

Meer info te vinden op LinkedIn